Vold mod dommer

Over de seneste par år har der heldigvis været et kraftigt fald i hændelser, hvor dommere har været udsat for vold eller trusler, men desværre sker det stadigvæk en sjælden gang.

I disse tilfælde har vi følgende procedure:

UNDER
1) Stands omgående kampen, som under ingen omstændigheder må genoptages.
2) Bring dig selv i sikkerhed – søg væk fra eventuelle forfølgere. Søg eventuelt hjælp fra det andet eller andre hold. Ring til politiet hvis truslen om fortsat vold er overhængende.
3) Kontakt aldrig den/de spillere, der har udøvet volden i forbindelse med den pågældende kamp. Undgå enhver konfrontation.

EFTER
1) Ring straks eller skriv mail til vores dommerformand Anders Kristensen (Tlf. 30112372) mail (anders@1conzept.dk)eller en af de andre fra bestyrelsen.
2) Tag på skadestuen. Sig du har været udsat for vold, og der skal laves en politiattest. Aftal, såfremt det er muligt, at mødes på skadestuen med kontaktpersonen fra dommerklubben.
3) Kør til politiet sammen med din kontaktperson fra dommerklubben. Sagen skal helst anmeldes inden for samme døgn.
4) I den følgende periode efter hændelsen er det vigtigt, at dommeren under ingen omstændigheder kontakter hverken spilleren, klubben eller pressen.

Hjælp til politiets efterforskning
1) Nedskriv snarest muligt hændelsen med hvad der præcist skete, og hvad der ordret blev sagt.
2) Signalement af gerningsmanden (alder, højde, bygning, hår/hudfarve, nummer han spillede med og særlige kendetegn såsom tatoveringer, ar og lignende)
3) Medbring evt. holdkortet – hvis muligt med kontaktoplysninger på evt. vidner.

Indberetning
1) Dommeren skal, imens episoden stadig er frisk i hukommelsen, udforme en skriftlig indberetning til DBU.
2) Indberetningen sendes både til DBU Jylland (dbunet@dbu.dk) og formanden i VFD (formand@vejlefodbolddommerklub.dk).

Tal om episoden
Efter den ubehagelig oplevelse kan det være svært at komme videre med sin dommergerning, derfor anbefales det, at dommeren får snakket om episoden med sine dommerkolleger og herved får bearbejdet episoden samt snarest muligt at dømme en kamp igen.

Som fodbolddommer i kampe for VFD under DBUJylland er du omfattet af en ulykkesforsikring, hvorunder du også har mulighed for konsultationer hos en psykolog.

Læs mere om forsikringen her: http://www.idraettensforsikringer.dk/

Du kan også læse retningslinjerne fra DBU JYLLAND her om vold mod dommeren:
Dommerens sikkerhed DBU JYLLAND

Lukket for kommentarer.