Ny dommer

TILLYKKE med FODBOLDDOMMEREKSAMEN

– og hvad så nu?

Vejle Fodbolddommerklub håber, at du vil benytte uddannelsen til en aktiv dommergerning.

Hvordan kommer du i gang?

Du kontakter formand Anders Kristensen (anders@1conzept.dk) eller sekretær Stefan Fyhn (stefanfyhn@hotmail.com). I mailen skriver du dit fulde navn, adresse, tlf nummer, mailadresse – fødselsdato og år, samt hvornår du har bestået dommereksamen. Hvis du allerede har fået dit dommernummer af DBU, så endelig skriv dette med.

Det understreges, at der ikke er krav om, hvor mange kampe du skal dømme om ugen. Det er helt op til dig selv om det bliver 1, 2 eller flere. Vi håber selvfølgelig, at du har mod på mange kampe.

Du får hele det første kalenderår gratis som medlem. Du skal dog betale kampafgift.

Dine første kampe

For at komme i gang med at dømme skal du have 3 kampe med et vejleder. Dette sørger DBU Jylland for at få planlagt sammen med dig. Efter hver kamp vil vejlederen gennemgå kampen med dig med gode råd og vejledninger til at komme videre.

Dit første år

I det første år vil du normalt dømme ungdomskampe, for derigennem at oparbejde sikkerhed og rutine, inden du bliver påsat seniorkampe.
Mentor
Alle nye dommere i Vejle Fodbold får tilkoblet en person, der følger dig tæt – og som du altid kan komme i kontakt med og spørge til råds og få vejledninger og input til de mange spørgsmål, der sikkert kommer. Du kommer dermed tættere på vores udviklerudvalg – og får derfor hurtigere og bedre mulighed for at få mere konkret rådgivning til at udvikle dig som dommer – og dermed rykke op i rækkerne, hvis du har lysten og evnerne dertil.

Efteruddannelse

Der er løbende mulighed for at efteruddanne sig som dommer. Her anbefaler vi at du som dommer følger de kurser der er under DBU, hvor man opnår mere rutine både teoretisk og praktisk. Dommerklubben er behjælpelig med tilmelding til kurserne, der foregår via DBU’s FOKUS system.

Fremtidsmuligheder/karriere

Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil gøre ud af dommergerningen.
Hvis du ønsker at gøre ”karriere” er dommerklubben indstillet på at støtte og hjælpe dig fuldt ud, men det kræver, at du er synlig i klubben og i vid udstrækning deltager i klubbens arrangementer af både faglig og social karakter. Du skal også være indstillet på, at du som dommer skal tage din del af ”slæbet” – og vigtigst af alt, at du har baglandet i orden.
Er lysten, viljen og talentet tilstede, er det kun dig selv, der sætter en grænse for, hvor langt du kan nå. Dine kolleger er villige til at hjælpe dig på vej. Hvis du udelukkende er DBU dommer og ikke medlem af Vejle Fodbolddommerklub, så vil du stå meget mere alene uden samme muligheder.

Hvad giver medlemskabet?

Udover medlemskab i dommerklubben, bliver du også medlem af dansk fodbolddommer union, DFU. Her får du adgang til vigtig information fra dygtige lovfortolkere. Læs mere om DFU på www.danskefodbolddommere.dk. DFU sikrer aftaler for dommere på landsplan, således at honorar, kørsel forhandles mellem hovedorganisation og DBU, DGI og firmasport. Dermed sikres du via dit medlemsskab af Vejle Fodbolddommerklub at bakke op om det arbejde.

Derudover får du også mulighed for at få tildelt kampe i DGI private turneringer og firmasport stævner. Hvis du udelukkende er DBU dommer og ikke medlem af en dommerklub, så vil du ikke få disse kampe tildelt og kan derfor gå glip af kampe (og honorar).

GRATIS LEJE af SOUND BOX
I forbindelse med afvikling af løbetest har Vejle Fodbolddommerklub indkøbt en Sound box. Den kan gratis lånes året rundt. Kontakt bestyrelsemedlem Rasmus Thisgaard på Rasmus_thisgaard@hotmail.com)

Kontingent – Hvad koster det ?
Medlemskab af Vejle Fodbolddommerklub koster 400- kr. i kontingent pr. år. Indmeldelsesgebyr og kontingent er det samme for aktive – og passive medlemmer. Derudover betaler du 5/10 kr. pr kamp i kampafgift til dommerklubben. Dette afregnes 2 gange årligt. Men som nævnt er første kalenderår gratis frem til førstkommende februar.
Altså bliver du dommer i marts måned – så er du medlem til februar næste år, hvor kontingent skal betales. Bliver du dommer i oktober gælder dit gratis medlemsskab frem til februar året efter.

Hvad kan vi tilbyde dig?
100 pct. opbakning og hjælp hvis du kommer ud for problemer i forbindelse med en fodboldkamp.
Klubaftener i samvær med kolleger, hvor forskellige emner tages op.
Efterårsfest hvor du og kæreste også har mulighed for at deltage. Herudover arrangeres løbetest, faglige arrangementer som løbetest, teori gennemgange og teoritest.

Hvad forventer vi af dig?

Som medlem af Vejle Fodbolddommerklub forventer vi, at du optræder loyalt overfor klubben og dine kolleger i og udenfor klubben. Undlad at kritisere klubben eller kolleger i andres påhør, men henvend dig til klubben eller dine kolleger hvis du har nogle kritikpunkter.

Bestyrelse & udvalg

Vejle Fodbolddommerklubs daglige ”drift” ledes af en bestyrelse med hjælp af et Udviklerudvalg.
Disse finder du under punktet Dommerklubben i menuen på hjemmesiden.

TILBUD PÅ DOMMERTØJ

Som ny dommer i en af landets dommerklubber, har du mulighed for at få et yderst billigt sæt dommertøj via leverandøren af dommertøj Diadora (www.shopeasy.dk) Info omkring dette får du, så snart din indmeldelse og betaling af kontingent er modtaget.

Som helt ny dommer kan du købe et startsæt til kun 200 kr – og derudover er der rabat på alle øvrige farver. Denne særskilte rabat vil Stefan vores sekretær fortælle dig alt om, når du har indmeldt dig.

Du får også adgang til dommerklubbens lukkede Facebook gruppe, hvor vi deler mere sjove, praktiske og fortrolige dommernyheder lokalt kun i Vejle.

Lukket for kommentarer.